Zandkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpje

Bereidingswijze

  1. Meng de , , , en de boter in een kom en roer/kneed alles goed tot een deeg.
  2. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter (het is raadzaam om eerst los op het werkblad aan te brengen zodat de zandkoekjes goed los kunnen komen van het blad).
  3. Hierna kun je de koekjes uitsnijden met een vormpje op glas.
    Bak de zandkoekjes op een bakplaat, 15 tot 20 minuten, in in het midden van een op 175 graden voorverwarmde oven.

    Tip:
    In plaats dat je een mesje gebruikt om vormpjes te snijden, kun je ook bakvormpjes gebruiken.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Zandkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zandkoekjes
VariatieAantalGang
Zandkoekjes13Taart en gebak
Zandkoekjes met paranoten en aardbeien1Koekjes
Suikervrije zandkoekjes1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zandkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik gebruik dit recept heel vaak en ik wou alleen even zeggen dat ik het een heel fijn recept vind. groet, Indy
Indy 26 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
691 kcal
34%2764 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
106 g.
40%424 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zandkoekjes