Witlof ovenschotel met champignons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en verwijder met een scherp schilmesje het bittere kegeltje.
  2. Kook ze in ruim water met wat beet gaar.
  3. Giet ze af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  4. Kruid de kipfilets.
  5. Vet een ovenschaal in met wat olie.
  6. Doe 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de klein gesneden ui en .
  7. Halveer de uitgelekte in de lengte en leg de helft in de ovenschaal.
  8. Doe hierop het ui/champignon mengsel en daarop de rest van de .
  9. Strooi hierover de tot paneermeel verkruimelde beschuit en de .
  10. Leg daarop de plakjes chedar smeltkaas.
  11. Plaats deze schotel in het midden van een voorverwarmde oven, 200° C.
  12. en laat deze 25 minuten verwarmen.
  13. Bak ondertussen de goudbruin in 2 eetlepels olie en de 25 gram .
  14. Voeg na ongeveer 10 minuten 150 milliliter water toe en de en laat dit 10 minuten suderen tot de filet gaar is.
  15. Serveer de ovenschotel met de gekookte , de filets en de saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, parmezaanse kaas, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, parmezaanse kaas, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, parmezaanse kaas, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
558 kcal
27%1116 kcal
Vetten
33 g.
48%66 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
56 g.
21%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlof ovenschotel met champignons