Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paprika's inmaken recept
Paprika's inmaken recept

Paprika's inmaken


Ingrediënten


printad
2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 °c. Rooster een aantal rode, groene en gele paprika's in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Stop de paprika´s in een plastic zak tot ze zijn afgekoeld. Verwijder de zwarte velletjes, snijd de paprika's in repen en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Schep de paprika's in een schone pot en vul aan met olijfolie. Koel bewaren.

Serveersuggesties

Lekker door salade's en bij pasta's.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit paprika's inmaken recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6.6 / 10 in 7 recensies

 • @win Deze manier van inmaken gaat nooit werken Het materiaal dat in de pot zit gaat gisten en als je het wat langer laat staan zelfs rotten Vandaar dat het uit de pot spuit als je deze opent Echt wecken van paprika’s in de pot met vloeistof en dan in een kokend bad met water voor 30 minuten Of paprika’s op zuur zetten kan ook een mooie oplossing zijn let op dit is zeer beperkt houdbaar
 • Precies gedaan wat er staat. Toen ik het potje wilde openen en de deksel net een stukje open had spoot het er al uit en de inhoud begon te schuimen. 10 paprika's naar de gallemiezen. Dacht ook zo iets van lekker spaanse tapa's. Bespaar je de tijd paprika's en dure olie.
 • Ik heb stukjes paprika geweckt. Werkwijze: Vloeistof om de potjes mee af te vullen, 900 cc water, 100 cc azijn, 3 eetlepels suiker, 1 eetlepel zout. Paprika in stukjes snijden, zaadlijsten verwijderen. Stukjes paprika in schoongemaakte potjes doen. Potjes vullen met de vloeistof, wecken, 40 minuten op 90 graden. Rode en gele paprika blijven het mooist. Groene paprika word een beetje flets.
 • Het is juist de bedoeling dat de paprikaas in de over in elkaar zakken. Het vel eraf halen in de pot met bv azijn en peper en verhitten tot kookpunt in een grote pan met water. Het recept lijkt op wat men hier in Spanje doet.
 • Dit gaat nooit werkenje wil gepelde paprika's in olie zetten, hierdoor wordt de houdbaarheid niet verlengd!
 • Toen ik ze uit de oven probeerde te halen zakte ze als plumpuddingen in elkaar. zes paprika's naar de knoppen, daar had ik wel betere dingen mee kunnen doen. Jammer van de paprika's, leek me wel wat met olijfolie. Balen
 • Dit is NIET wecken, want dan moet het een tijd ín de pot tegen het kookpunt aan op temperatuur blijven, waardoor bacteriën gedood worden en het product (paprika's) lang houdbaar blijft!


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Weg met mes en vork
  Het scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van één groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven