Verstopt ei
- Herkomst Nederland
- Categorie Pasen
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Braadpan
- Oven
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met de kruiden, de rauwe eieren en paneermeel tot een samenhangengde (niet kleverige) massa.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en rol enigszins tot een bal die je vervolgens wat platter drukt.
Leg op elke "schijf" een hardgekookt ei en vorm het gehakt om het ei heen(je verstopt het ei als het ware in het gehakt).
Vanaf hier heb je de keuze:
Bereiding in de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden, leg het gevulde gehakt in een met 1 eetlepel (olijf)olie ingevette braadslee en bestrijk met de overige(olijf)olie, braad vervolgens in ca 40-45 minuten mooi bruin, knapperig van buiten rn mals/gaar van binnen
Bereiding in braadpan:
Verhit de (olijf)olie in een diepe braadpan en leg vervolgens de gehaktballen 1 voor 1 voorzichtig in de braadpan en braad ze in ca 20-25 min rondom mooi bruin, keer ze regelmatig even om.
Lekker met gebakken aardappeltjes, spinazie, sla.
Variaties op Verstopt ei
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Paas-gehaktbrood met verstopt ei | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en hardgekookte eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 539 kcal | 26% | 2156 kcal |
Vetten | 39 g. | 55% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |