Varkenshaas met gevulde champignons en courgette

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon, haal de steeltjes eruit en hak deze fijn.
  2. Pel en snipper de .
  3. Was de peterselie en snijd hem fijn.
  4. Bak de champignonsteeltjes en de helft van de kort aan in de .
  5. Roer 1 eetlepel peterselie erdoor en laat alles wat afkoelen.
  6. Breng op smaak met en .
  7. Roer de erdoor.
  8. Vul de met het roomkaasmengsel.
  9. Was de en pluk de blaadjes eraf.
  10. Verhit 2 eetlepels in een grote ovenvaste pan of braadslede.
  11. Dep de filets droog en bak ze 2-3 minuten krachtig aan.
  12. Bak de en de rset van de mee.
  13. Breng op smaak met en .
  14. Roer de erdoor.
  15. Verdeel de rondom de .
  16. Leg het spek op het vlees.
  17. Laat het geheel 20-30 minuten smoren in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  18. Pel de knoflook en hak hem fijn.
  19. Rasp de helft van de citroenschil eraf.
  20. Meng de knoflook met de citroenrasp en de rest van de peterselie.
  21. Maak de schoon en snijd ze in lange schijven.
  22. Bestrijk een pan (bijvoorbeeld grillpan) met wat .
  23. Bak de hierin porties aan.
  24. Breng op smaak met en .
  25. Snijd de in schijven en dien op met de saus, de en de .
  26. Strooi de peterseliemix erover.
  27. Lekker met gebakken aardappels.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kruidenkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kruidenkaas, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kruidenkaas, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bacon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
214 kcal
10%856 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaas met gevulde champignons en courgette