Varkenshaas met cantharellen op spitskool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Maak de schoon, was ze eventueel voorzichtig en dep ze droog.
  2. Snijd de eventueel kleiner.
    Maak de schoon en snijd hem in repen.
    Pel en snipper de .
    Snijd het spek in repen.
    Schil de , was ze en kook ze afgedekt in ruim kokend water met wat in circa 20 minuten gaar.
    Dep de droog en breng hem op smaak met en .
  3. Verhit 1 eetlepel in een pan en braad er het vlees rondom kort op hoog vuur in aan.
  4. Neem het vlees uit de pan.
  5. Bak het spek knapperig in het bakvet.
  6. Voeg de toe en bak ca. 5 minuten.
  7. Breng op smaak met en en neem het mengsel uit de pan.
  8. Verhit 1 eetlepel in het bakvet.
  9. Fruit er de gesnipperde ui in.
  10. Blus af met de witte en de .
  11. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur.
  12. Bind de saus met de .
  13. Roer de erdoorheen.
  14. Voeg de -spekmengsel toe aan de saus.
  15. Breng op smaak met en .
  16. Voeg 125 ml water toe.
  17. Laat afgedekt ca. 3 minuten smoren.
    Snijd het vlees in plakken van circa 3 cm.
    Verdeel de kool over de bodem van een ovenschaal of braadslede.
    Verdeel het vlees erover en verdeel vervolgens de cantharellensaus
    erover.
  18. Bak circa 15 minuten in de oven.
    Pel en snipper intussen 1 ui, verhit 1 eetlepel in een pan en fruit de er in.
    Giet de af.
  19. Verwarm de en schenk hem bij de
    Stamp het geheel tot een puree, breng op smaak met en .
  20. Bestrooi de puree met de gebakken ui en serveer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, boter, melk
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Varkenshaas met cantharellen op spitskool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke recepten Betty.
H.BLAAS 30 augustus 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
832 kcal
41%3328 kcal
Vetten
48 g.
69%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaas met cantharellen op spitskool