Turkse, tweekleurige koekjes
- Herkomst Turkije
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van -chatlady-
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten, behalve de en het en kneed alles met de handen tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in twee delen en kneed door de ene helft de .
- Laat beide stukken deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast opstijven.
- Rol beide stukken deeg daarna uit tot ze beide ongeveer even groot zijn en 2 á 3 mm dik zijn.
- Bestrijk het deeg dun met het losgeklopte en leg hierop de andere deeglaag.
- Rol de deeglappen samen voorzichtig op.
- Snijd de deegrol daarna in plakjes van ± ½ tot 1 cm.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant (zorg er alleen wel voor dat ze niet te donker worden!) in 10-15 minuten in het midden van een op 180 graden ° Celcius voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Paarse koekjes420m
-
Recept
Bonte koekjes41u15m
-
Recept
Koekjes41u
-
Recept
Smeltende koekjes415m
-
Recept
Roze bloem koekjes455m
-
Recept
Koekjes41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 578 kcal | 28% | 2312 kcal |
Vetten | 44 g. | 63% | 176 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 55 g. | 21% | 220 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |