Turks fruit

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak van tevoren een papje van de of custard.
  2. Doe het , de in een braadpan met een dikke bodem.
  3. Kook dit totdat de is opgelost, een beetje inkoken, voeg toe de naar smaak, cardamom, , .
  4. Blijf voordurend roeren.
  5. Wikkel een baddoekje over uw hand om verbranding te voorkomen, Giet geleidelijk het /custardpapje erbij.
  6. En laat het op hoog vuur inkoken.
  7. Dit duurt ca 40 minuten.
  8. Af en toe van het glazig geworden mengsel proeven (moet zoet en tegelijk wat zurig smaken).
  9. Als het teveel gaat bluppen giet er wat op en blijf roeren.
  10. Op een gegeven moment zie je suikerkristallen en laat het mengsel van de pan los nu de eetl.
  11. lepel toevoegen .
  12. Stort het deeg op een koude plaat, of in een ingevette schaal.
  13. Aflaten koelen en er brokjes van snijden, Het moet niet te slap zijn dan krijg je een glazige bal in je mond.
  14. Als dit het geval is kan je het enmaal terug doen in de pan en heel goed weer glad roeren en wat verder inkoken.
  15. Als de brokjes goed zijn door de gemalen wentelen.
  16. Snoepjes in de koelkast bewaren.
  17. Als het goed lukt zijn ze heel lekker.
  18. Het is geen eenvoudig recept maar heel leuk om te doen.
  19. Deze snoepjes worden gemaakt voor het suikerfeest.
25
25
25

Variaties op Turks fruit

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Turks fruit
VariatieAantalGang
Turks fruit (turks snoepje)1Streekgerechten
Turks Fruit1Snacks

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Turks fruit heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Amanda, ik ben lange tijd weggeweest van mijn receptenboek, Heb je het nog geprobeerd verleden jaar? Nu de nieuwe feestdagen eraan komen wil ik toch nog even een reactie plaaten. Turks fruit kan je in... Lees reactie
christina57 23 oktober 2012
Hoe lang kan ik turks fruit bewaren? Ik wou het vandaag of morgen maken voor de kerst als dat kan.
Amanda 21 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1614 kcal
80%6456 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
125 g.
138%500 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Turks fruit