Tractatie lolly's
- Herkomst Nederland
- Categorie Feestjes en verjaardags hapjes
- Bereiden
- Kookboek van roos99
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Voeg 250 gram , , , en in een beslagkom en meng het door elkaar.
- Snijd de in stukjes, voeg het toe, voeg bij het deegmengsel en kneed met deeghaken en daarna met de handen tot een glad deeg.
- Zet het deeg 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven (elektrisch 200 graden C - hete lucht 175 graden C - gas stand 3.
- Rol het deeg ca. 1 cm dik uit over een dun laagje .
- Steek met verschillende vormjes (ca. 6 cm) figuurtjes uit het deeg.
- Steek de ijscostokjes erin.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de lolly's hierop.
- Kluts de met en strijk dit over de lolly's.
- Bak de lolly's portiegewijs ca. 12 minuten in de oven.
- Laat ze afkoelen.
- Roer de , 1-2 eetlepels en 1 eetlepel warm water tot een glazuur.
- Kleur 2 eetlepels glazuur rood.
- Giet dit glazuur rood en wit apart in een diepvrieszakje.
- Verdun het overige glazuur met 1 eetlepel .
- Doe 1/3 deel in een schaaltje en kleur het rood.
- Doe het overige glazuur in een tweede schaaltje.
- Snijd van het diepvrieszakje een klein hoekje af.
- Knip het snoeppapier in de gewenste vorm (bv.
- vleugels) en plak ze met een beetje glazuur aan de lolly's.
- Versier de lolly's met het glazuur en de cakeversiering.
- Laat het glazuur drogen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lekkere lolly' s41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 840 kcal | 42% | 3360 kcal |
Vetten | 41 g. | 59% | 164 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 47 g. | 18% | 188 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 18 g. | 20% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |