Tonijnsalade uit de tijd van de bijbel
- Herkomst Israel
- Categorie Salades
- Tonijnsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Verpak de verse tonijn in slabladeren of folie (bij gebruik van folie eerst gaatjes er in prikken) en stoom hem in een bamboe of metalen groentestomer 30 minuten boven stomend water.
- Bij de vis afspoelen en laten uitlekken.
- Breek de vis in stukjes.
- Roer in een kommetje olie, , , selderijzaad en door elkaar.
- Klop de er door.
- Doe de venkelblokjes, , augurk, en tonijn in een slakom.
- Giet de dressing over de salade en schep alles voorzichtig om. (wel eerst de dressing proeven of hij goed van smaak is).
- Serveer de salade op slabladeren en garneer deze met plakjes .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tonijnsalade met spinazie425m
-
Recept
Duivelse tonijnsalade430m
-
Recept
Tonijnsalade420m
-
Recept
Tonijnsalade45m
-
Recept
Tonijnsalade415m
-
Recept
Tonijnsalade410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn uit
blik is niet geschikt voor een vis-intollerantie - zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 434 kcal | 21% | 1736 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 112 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |