Tomaten-broodrolletjes
- Herkomst Italie
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van MaRn
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Blender
- Vijzel
- Staafmixer
- Oven
Bereidingswijze
- Deeg:
Kneed voor het deeg de ingrediënten tot een soepel deeg. - Als je dit doet met een elektrische mixer blijft het mooi koel en kneed het makkelijker.
- Vorm het tot een bal en leg in een met olie ingesmeerde kom.
- Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
Pesto:
Maal de basilicum, pijnboompitten en knoflook fijn met behulp van staafmixer, blender of vijzel en roer de olie erdoor. - Breng op smaak met een beetje en peper.
- Vet de cupcaketray in met .
- Rol het uit tot een rechthoekige plak en bestrijk met de .
- Snijd de plak in 12 lange banen van circa 4 cm breed.
- Rol de banen op.
- Zet de banen met de spiraalkant naar beneden in de cupcaketray.
- Druk er aan de bovenkant een pruimtrostomaat in.
- Laat het nog circa 30 minuten rijzen onder een vel ingevet plasticfolie.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. - Bestrijk de broodrolletjes met het eidooiermengsel en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de broodrolletjes uit de vorm en garneer met een blaadje basilicum.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- deeg, boter, pesto, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 278 kcal | 13% | 3336 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 2 g. | 3% | 24 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |