Tete de veau

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Van het vlees bouillon trekken met , , , en (ongeveer 1 uur).
  2. Het bouillontablet pas toevoegen als het vlees gaar is.
  3. in schijfjes 10 minuten (apart) koken.
  4. Als het vlees gaar is uit de pan halen en de stukken verwijderen.
  5. Van de bouillon, meel en een roux maken.
  6. Blikje toevoegen, evenals het vlees en de .
  7. Op smaak brengen met peper en zout, nootmuskaat en worcestersaus.
  8. Garneer met de augurk en eiplakjes.
  9. Serveer met stokbrood.
  10. Het is nog beter van smaak als je het een dag van tevoren maakt.
25
25
25

Variaties op Tete de veau

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tete de veau
VariatieAantalGang
Tete de veau1Streekgerechten
Tête de veau (kalfsvlees in tomatensaus)1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Tete de veau heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Dat klopt, is een goedkopere versie, net zo lekker, steeds een succes als ik het maak(rundvlees) doe er wel kleine gehaktballetjes bij(rund gehakt). Smakelijk!
Maria 15 december 2013
Als je het Tete de Veau noemt, moet je absoluut geen rund- of varkensvlees gebruiken. Dit is een traditioneel KALFSvlees-recept.
Marie 30 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
330 kcal
16%1320 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tete de veau