Tapa met garnalen boter, avocado en yoghurt
- Herkomst Spanje
- Categorie Tapas
Bijpassend: cocktails - Bereiden
- Kookboek van katrien-spanje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Keukenmachine
- Bakplaat
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 100ºC.
- met luchtcirculatie.
- Doe de boter in een pan op een laag vuur.
- Pel de garnalen en leg ze in de boter.
- Leg de pellen (schillen) van de garnalen uitgespreid op een oven bakplaat en laat ze in ruim 1 uur goed drogen in de oven.
- Ze moeten knisperig droog zijn.
- Laat intussen de garnalen op een zeer laag vuur "gaar" worden.
- Dit kun je zien als ze rood verkleurd zijn.
- Duurt ongeveer 15 min.
- Doe het boter mengsel in de keukenmachine of in een hoge kom en mix tot het een gladde massa geworden is.
- Laten afkoelen in de koelkast.
- Als de garnalen schillen goed knisperig droog zijn maal ze zeer fijn in de snij-mixer.
- Moet echt goed droog zijn.
- Je kunt de schillen, als ze al fijngemalen zijn, nog even terug zetten op een bord in de oven om het nog verder uit te laten drogen.
- Er moet een soort poeder ontstaan = garnalen Snijd de in hele dunne reepjes of krullen en doe er wat citroensap op.
- Serveren:
- Smeer een flinke laag garnalen boter op de cracker, leg er in het midden ´n krul van op (of heel dun gesneden reepjes) Dress er over, waarop zwarte wordt gemalen.
- Daarna over het geheel wat garnalen strooien.
- Kan als tapa gegeten worden of met wat salade als voorgerechtje.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- langoustines is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1133 kcal | 56% | 1133 kcal |
Vetten | 111 g. | 159% | 111 g. |
Waarvan verzadigd | 56 g. | 281% | 56 g. |
Waarvan onverzadigd | 31 g. | 104% | 31 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 12 g. | 208% | 12 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 40 mg. | 5% | 40 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 1% | 0 mg. |