Taartjes met frambozen en mascarponecrème
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vormpjes
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Meng het deeg met de (in stukjes), 80 gram en het totdat je een kruimig mengsel hebt.
- Voeg dan het toe en vorm het deeg tot een bal.
- Plaats deze 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter 6 taartvormpjes. - Rol het deeg uit op een werkblad bestuifd met wat en snijd er 6 ronde vormen uit die net iets groter zijn als de taartvormpjes.
Doe ze in de vormpjes en prik er enkele keren in met een vork.
Leg een klein stukje bakpapier in elk taartje, strooi er bonen of iets dergelijks overheen en bak ze blind 20 minuten in de oven voor.
Haal de taartjes uit de vorm en laat ze afkoelen.
Meng de met de resterende en de yoghurt in een kom.
Klop totdat het mengsel een geheel is.
Bedek de taartbodems met dit mengsel en verdeel de eroverheen. - Zet de taartjes 15 minuten voor gebruik in de koelkast.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Citroenmeringue met mascarponecreme en vers fruit44u
-
Recept
Brownies met chocolade en frambozen435m
-
Recept
Bladerdeeg met appelmoes en mascarponecrème450m
-
Recept
Frambozen advocaattaart455m
-
Recept
Flensjestaart met een mascarpone van frambozen en pistache42u30m
-
Recept
Kwarktaart met frambozen of aardbeien44u5m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en vanilleyoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 548 kcal | 27% | 3288 kcal |
Vetten | 41 g. | 59% | 246 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 186 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |