Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Soesjes recept
Soesjes recept

Soesjes


Ingrediënten


14

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200įC. Neem een steelpan en zet deze op een laag vuur. Doe het water in de pan en de boter erbij. Laat dit rustig smelten. Als dit gesmolten is, doe je de bloem erbij en roer je met een houten lepel ongeveer 2 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de 2 eieren erdoor. Doe het geheel in een spuitzak en spuit heel rustig langwerpige soesjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in 20 minuten gaar en goudbruin. Pak een pan en vul deze met kokend water, zet hierin een kom die goed tegen hitte kan. Verkruimel de chocolade in de kom en laat deze rustig smelten. Maak ondertussen aan de onderkant van de soesjes een opening waar straks de slagroom ingespoten kan worden. Prik de soesjes aan de onderkant (met een vork) in en haal deze door de gesmolten chocolade. Laat de chocolade hard worden. Klop nu de slagroom tot een luchtige massa en doe dit in een spuitzak. Nu de soesjes zijn afgekoeld en de chocolade droog is, spuit je de slagroom aan de onderkant (opening) erin.

Allergenen Informatie

Voor dit soesjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Soesjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 10 recensies

  • Gebruik in plaats van bloem zelfrijzend bakmeel! Anders rijzen de soesjes niet.
  • Mijn soesjes willen nit rijzen in de oven. Ik heb een gasoven op hoeveel graden kan ik mijn oven voorverwarmen? En moet ik de temperatuur daarna verminderen, als ik de soesjes in de oven plaats?
  • Mijn soesjes willen niet rijzen in de oven. Wat is het probleem? Hij blijft ook wit. Ligt het aan mijn oven. Ik heb een gasoven.
  • Klinkt lekker ik zal het vandaag eens proberen.
  • Mijn beslag is mislukt. Kan gebeuren de eerste keer. Het is wellicht handig om te beschrijven dat de bloem echt goed verwarmd moet worden voor je de eieren een voor een toevoegd. Ik had een soepachtig... Lees reactie
  • Slagroom uit een spuitbus is een topping en dus niet geschikt voor het vullen van soesjes.
  • Beste slagroom voor in de soesjes krijg je door room te kloppen en als het een beetje stijf is er vanillesuiker, klopfix en poedersuiker door te doen. Per 250 milliliter slagroon 1x vanillesuiker en 1... Lees reactie
  • Het is een lekker recept en ook erg makkelijk.
  • De slagroom uit een spuitbus smelt ALTIJD snel, om slagroom als vulling of als versiering op een taart te gebruiken neem je best room dat je opklopt tot slagroom. Slagroom uit een spuitbus is goed om ... Lees reactie
  • Hey mijn soesjes zijn heel goed gelukt. Enkel heb ik problemen als de soesjes afgekoeld zijn en ik spuit de slagroom erin dan smelt de slagroom redelijk snel ik gebruik wel slagroom uit een spuitbus.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Eierkoekjes
    Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiŽnteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven