Soesjes

Soesjes

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200C. Neem een steelpan en zet deze op een laag vuur. Doe het water in de pan en de boter erbij. Laat dit rustig smelten. Als dit gesmolten is, doe je de bloem erbij en roer je met een houten lepel ongeveer 2 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de 2 eieren erdoor. Doe het geheel in een spuitzak en spuit heel rustig langwerpige soesjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in 20 minuten gaar en goudbruin. Pak een pan en vul deze met kokend water, zet hierin een kom die goed tegen hitte kan. Verkruimel de chocolade in de kom en laat deze rustig smelten. Maak ondertussen aan de onderkant van de soesjes een opening waar straks de slagroom ingespoten kan worden. Prik de soesjes aan de onderkant (met een vork) in en haal deze door de gesmolten chocolade. Laat de chocolade hard worden. Klop nu de slagroom tot een luchtige massa en doe dit in een spuitzak. Nu de soesjes zijn afgekoeld en de chocolade droog is, spuit je de slagroom aan de onderkant (opening) erin.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit soesjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (10)

Gemiddelde score 9.6 / 10 in 10 reacties
 • Mijn soesjes willen nit rijzen in de oven. Ik heb een gasoven op hoeveel graden kan ik mijn oven voorverwarmen? En moet ik de temperatuur daarna verminderen, als ik de soesjes in de oven plaats?
  Vandie gaf dit recept 5/5 sterren
 • Mijn soesjes willen niet rijzen in de oven. Wat is het probleem? Hij blijft ook wit. Ligt het aan mijn oven. Ik heb een gasoven.
  Vanessa gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hey mijn soesjes zijn heel goed gelukt. Enkel heb ik problemen als de soesjes afgekoeld zijn en ik spuit de slagroom erin dan smelt de slagroom redelijk snel ik gebruik wel slagroom uit een spuitbus.
  Lela gaf dit recept 3/5 sterren
 • Beste slagroom voor in de soesjes krijg je door room te kloppen en als het een beetje stijf is er vanillesuiker, klopfix en poedersuiker door te doen. Per 250 milliliter slagroon 1x vanillesuiker en 1x klopfix, poedersuiker naar smaak.
  Diane gaf dit recept 5/5 sterren
 • Gebruik in plaats van bloem zelfrijzend bakmeel! Anders rijzen de soesjes niet.
  Rachel gaf dit recept 5/5 sterren
 • Slagroom uit een spuitbus is een topping en dus niet geschikt voor het vullen van soesjes.
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Klinkt lekker ik zal het vandaag eens proberen.
  Lien gaf dit recept 5/5 sterren
 • Mijn beslag is mislukt. Kan gebeuren de eerste keer. Het is wellicht handig om te beschrijven dat de bloem echt goed verwarmd moet worden voor je de eieren een voor een toevoegd. Ik had een soepachtige substantie.
  Herman gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het is een lekker recept en ook erg makkelijk.
  Thaisha gaf dit recept 5/5 sterren
 • De slagroom uit een spuitbus smelt ALTIJD snel, om slagroom als vulling of als versiering op een taart te gebruiken neem je best room dat je opklopt tot slagroom. Slagroom uit een spuitbus is goed om ergens op te doen dat je direkt gebruikt bv op een ijsje... smakelijk.
  Greet gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter