Taart Appel met pecannoten
- Herkomst Zwitserland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Voorbereiding ca. 35 min.:
- Zeef de met kristalsuiiker en wat boven een kom.
- Snijd er met 2 messen de door.
- Voeg een losgeklopte eidooier toe en kneed met koele handen tot een soepel deeg.
- Pak het in de plastic folie en laat het ca. 30 min.
- rusten in de koelkast.
- Bereiding:
- ca. 35 min.:
- Verwarm de oven voor op 225 graden C.
- Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.
- Vet de springvorm 22 cm in met ruim en bekleed hem met deeg.
- Verdeel er de appel, noten en bruine over.
- Verdeel er de rest van de over in vlokjes.
- Bak de taart in het midden van de oven in ca. 10-15 min.
- goudbruin en gaar.
- Klop de met stijf en doe het over in een spuitzak met een gekarteld mondje en spuit toefjes op de afgekoelde taart.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, basterdsuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pecannoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2073 kcal | 103% | 2073 kcal |
Vetten | 222 g. | 318% | 222 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 109 g. | 42% | 109 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 40 g. | 44% | 40 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |