Sukadelapjes van mijn schoonmoeder
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
Bereidingswijze
- Laat de sukadelapjes op kamertemperatuur komen en kruid ze met en .
Verwarm de oven voor op 160 graden. - Verhit de olie in een braadpan op hoog vuur, voeg de boter toe en als de boter bruin kleurt, bak dan het vlees in c. 5 minuten rondom bruin.
- Zet het vuur op half hoog en voeg de toe, bak net zolang tot de glazig zijn.
- Voeg dan de paprikareepjes en de toe en bak even mee.
Voeg de azijn, , warme bouillon, ketjap , en de toe.
Het vlees moet net onderstaan, voeg zonodig nog wat warme bouillon toe. - Laat langzaam aan de pruttel komen.
Zet de braadpan met gesloten deksel in de voorverwarmde oven en laat langzaam aan de pruttel komen, met regelmatig een blub.
Controleer af en toe en zet zonodig de oven hoger of lager.
Draai af en toe het vlees voorzichtig om.
Verwijder het deksel en laat de jus nog 10 minuten inkoken.
Verwijder de laurier en de en breng zonodig op smaak met en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sukadelapjes met perziken in honing-ketjapsaus43u5m
-
Recept
Karni stobá di Mai (mijn moeders Antilliaans stoofvlees)43u
-
Recept
Limburgs zuurvlees van paardenvlees430m
-
Recept
Kare Daging (curry van rundvlees)43u45m
-
Recept
Aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus41u
-
Recept
Saté Makassar (sate van varkenslappen)41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- runderbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 75 kcal | 3% | 300 kcal |
Vetten | 2 g. | 4% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 4% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |