Schil de aardappels, was ze en snijd ze in gelijke stukken, kook ze in water met in ca. 20 minuten gaar.
Giet af en stamp ze fijn, voeg de warme en de klont boter(1 stuk)(1 eetlepel) toe en stamp er een smeuïge puree van, breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk) en wat nootmuskaat(1 stuk)
Pel ondertussen de ui(1 stuk) en de knoflook, verhit 1 eetlepel boter(1 stuk)(1 eetlepel) en fruit er de ui(1 stuk) en de knoflook glazig in.
Voeg de spinazie en 6 eetlepels water toe en laat afgedekt ca. 8 minuten smoren.
Laat de spinazie goed uitlekken.
Vul een met boter(1 stuk)(1 eetlepel) ingevette ovenschaal met de aardappelpuree.
Breng de spinazie op smaak met zout(1 stuk), peper(1 stuk) en nootmuskaat(1 stuk) en verdeel hem over de aardappelpuree.
Bedruppel met slagroom(4,5 eetlepels).
Druk 2 kuiltjes in de spinazie en breek boven elk kuiltje voorzichtig een ei.
Bestrooi het geheel met de Parmezaan.
Bak ca. 12 minuten in de oven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter, boter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter, slagroom, parmezaanse kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, melk, boter, slagroom, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.