Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voeg alle vloeistoffen en de suiker toe aan een grote kom.
  2. Zorg dat de temperatuur ongeveer 30 graden is voor je de toevoegt.
    Weeg vervolgens eerst het af en vervolgens het .
  3. Doordat het onderop ligt komt het pas als laatste in contact met de en maak je deze niet dood.
    Voeg het in delen toe aan de vloeistof terwijl je blijft roeren met een lepel.
  4. Als een deeg ontstaat, 5 tot 10 minuten kneden met de hand.
    Laat een uur rijzen en modeleer hierna het brood.
  5. Sla het plat op je werkblad en vouw het met 3 slagen naar binnen, waarbij je de naad steeds stevig dicht drukt.
  6. Nu heb je een rol met een naad aan de onderkant.
  7. Draai deze een kwartslag en keer om met de naad naar boven.
  8. Sla weer plat en vouw weer naar binnen.
  9. Herhaal dit een keer of 10.
    Laat de deegbal een half uur rijzen op een vel bakpapier onder een theedoek.
  10. Voordat je het een half uur bakt op de bakplaat van je oven op 230 graden.
  11. Vermijd de hetelucht stand en verlaag de temperatuur halverwege naar 200 graden.
  12. Zorg dat er tijdens het bakken een bakje heet in de oven staat om stoom in de oven te creëren, of gebruik een stoomoven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en meel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
231 kcal
11%924 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spelt & Tarwebrood