Spekkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Eigeel apart kloppen tot het wilt ziet.
  2. Boter met goed kloppen tot wit wordt, romig en zacht dus, met mespuntje zout.
  3. Eiwit (van 8 ) apart kloppen tot stijf.
  4. Boter en bij eigeel voegen (roeren).
  5. zeven en lepelsgewijs bij eigeel, welke je reeds met boter en hebt geklopt, voegen.
  6. Lepelsgewijs eiwit daar weer bij voegen.
  7. Beslag splitsen in twee kommen.
  8. In de ene helft het kruidenmengel voegen.
  9. Onder een voorverwarmde grill in bakblikken laag voor laag bakken.
  10. Beginnen met een witte laag.
25
25
25

Variaties op Spekkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spekkoek
VariatieAantalGang
Spekkoek6Taart en gebak
Kokosijs met spekkoek en passievrucht1Nagerechten
Indonesische spekkoek1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Spekkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hmmmmmm mij dochter en ik waren op zoek naar dit recept. wij zagen dit in het restaurant ''de hoeve'' nu zijn we heel blij met het recept! hartelijk dank, marina.
Henkie 23 maart 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
188 kcal
9%1504 kcal
Vetten
11 g.
16%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%8 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spekkoek