Begin met het ZEER grof snijden van diverse groenten zoals 2 grote rode , een halve rode , een halve gele paprika(0.5)(0.5)(0.5), een halve groene paprika(0.5)(0.5)(0.5), 3 tenen knoflook(3 tenen), 4 stelen bleekselderij(4), 1 Spaanse peper(1 stuk) (met zaadjes voor meer pit) en 4 biologische tomaten(1 blik)(4).
In een pan met dikke bodem alles even 5 tot 10 min.
fruiten in olie, een handje (naar smaak) peperkorrels(1 stuk) toevoegen.
Nog even meefruiten en omroeren.
Daarna even afblussen met een flinke scheut rode wijn(1 scheut), daarna een blik biologische tomaten(1 blik)(4) toevoegen.
Aan de kook brengen en daarna een tijd (ca. 20 min) laten pruttelen tot alles zacht is.
Als alles in de pan zacht is, een half basilicum(1 stuk)(1 stuk) plantje toevoegen en even ‘onderduwen de staafmixer door de saus halen en alles goed pureren, is het te dik doe er dan voorzichtig wat water(1 stuk) bij.
Dit is een goede basis saus om mee te variëren.
Vanzelfsprekend zijn er allerlei variaties op het bovenstaande mogelijk.
Durf te experimenteren!
Schep de helft of meer van de saus over in een ander pannetje of bakje, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt, laat afkoelen en zet in de koelkast of vries in.
Kook biologische volkoren spaghetti(1 stuk).
Bak in de tussentijd in een koekenpan (vega) gehakt en voeg dat zodra het klaar is toe aan de saus.
Schep de spaghetti(1 stuk) op de goed voorverwarmde borden, verdeel de saus erover.
Garneren met wat verse basilicum(1 stuk)(1 stuk).
Zet Parmezaanse kaas(1 stuk) op tafel zodat een ieder naar eigen smaak kan toevoegen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.