Sinaasappelmarmelade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat de goed schoongeborstelde vruchten enige uren in het staan om te weken.
  2. Kook ze vervolgens in 1/2 uur in het weekwater zachtjes gaar.
  3. Snijd de vruchten in vieren, haal er het vruchtvlees uit, verwijder de velletjes, pitten en witte vezels en snijd de schillen in zeer dunne, lange reepjes.
  4. Voeg vruchtvlees, schilletjes en bij het kookvocht en laat het in een goed geëmailleerde pan zonder deksel, inkoken, tot een druppel ervan op een koud schoteltje niet meer uitvloeit.
  5. Doe dan de jam, zo heet mogelijk, in goed met sodawater en daarna met heet omgespoelde potjes.
  6. Vul ze tot de bovenste rand en dek ze af met cellofaanpapier.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Sinaasappelmarmelade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sinaasappelmarmelade
VariatieAantalGang
Taartje van geitenkaas met sinaasappelmarmelade1Hartige taarten
Bladerdeeg met appel, banaan en sinaasappelmarmelade1Taart en gebak
Sinaasappelmarmelade1Jam en marmelade

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sinaasappelmarmelade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik vond het een beetje vreemd om de hele sinaasappels te koken maar je hebt wel gelijk, het is gemakkelijker en het resultaat is heerlijk!
Brabantia 17 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
68 kcal
3%272 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappelmarmelade