Shortbread cookies

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kneed de met , en tot een soepel .
    Verpak het in plasticfolie en laat het circa 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Rol het uit tot een plak van circa 4 millimeter dik en steek er cirkels (of andere vormpjes) uit.
  3. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Kerf met een mes een ruitvorm in de deegplakken.
  4. Bestrijk de koekjes met (of water) en bestrooi het shortbread met een beetje .
    Bak de shortbread koekjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin, totdat de mooi gekarameliseerd is.
25
25
25

Variaties op Shortbread cookies

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Shortbread cookies
VariatieAantalGang
Shortbread cookies1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Shortbread cookies heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

De koekjes waren heerlijk, echt perfect!
Feline Kooimans 8 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
125 kcal
6%1875 kcal
Vetten
8 g.
12%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%165 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
7%90 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Shortbread cookies