Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zelfgemaakte pruimenjam recept
Zelfgemaakte pruimenjam recept

Zelfgemaakte pruimenjam


Ingrediënten


45

Bereidingswijze


Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten (laat de schil zitten). Snijd de pruimen in stukjes en schep ze in een grote pan met een dikke bodem om met de geleisuiker. Verwarm het geheel al roerend tot het borrelend kookt. Laat de massa nog 4 minuten goed doorkoken. Zet de jampotjes op een plank en vul ze met een juslepel tot aan de rand met hete jam. Sluit de potjes direct en zet ze 5 minuten op de kop. Keer de potjes weer en laat de jam afkoelen. Plak er een etiket en de bereidingsdatum op.

Allergenen Informatie

Voor dit zelfgemaakte pruimenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zelfgemaakte pruimenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 26 recensies

  • 1 kilo Geleisuiker en 1 kilo Pruimen en een beetje citroensap erdoor. Succes!!
    Jenny gaf dit recept op 24 augustus 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik heb de pruimen in de pan laten koken en de pitten met de schillen eruit gezeeft. 2 kilo pruimen met 1 kilo geleisuiker. de jam is wel wat dun maar erg goed van smaak. lekker op een toetje!
    Ite gaf dit recept op 8 augustus 2014 3 uit 5 sterren
  • Heerlijk recept. Ik gebruik nooit kristalsuiker. Met rietsuiker gaat het ook, of met palmsuiker. En ik gebruik altijd iets van agaragar. Kardemom, vanille of gember maken jams ook heerlijk.
    Browney gaf dit recept op 22 juli 2014 3 uit 5 sterren
  • Ik lees niks over de schil van de pruim, die kan er gewoon bij meegekookt worden?
    Janet gaf dit recept op 22 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik heb wat citroensap ook erbij gedaan. De dikte van de jam kun je bepalen door langer te koken. Super
    Roos gaf dit recept op 19 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik heb jam gemaakt volgens recept, gisteravond, maar de jam is nog vloeibaar, kan ik ze weer terug doen in de pan en dan nog wat geleisuiker erbij doen en opnieuw verwarmen?
    Gerda van den Adel gaf dit recept op 18 juli 2014 1 uit 5 sterren
  • Makkelijk recept, heerlijke jam. Gelukkig niet zo zoet zoet.
    Joyce gaf dit recept op 17 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Super eenvoudig en goed recept! Heb gewoon 2:1 geleisuiker gebruikt
    Saffiertje gaf dit recept op 10 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Hoelang is de jam houdbaar???
    Sasja gaf dit recept op 7 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Wauw wat een super recept. Die andere waren veel te moeilijk. Echt toppie!
    Anne Bartlema gaf dit recept op 6 juli 2014 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven