MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Zelfgemaakte pruimenjam

Zelfgemaakte pruimenjam recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten (laat de schil zitten). Snijd de pruimen in stukjes en schep ze in een grote pan met een dikke bodem om met de geleisuiker. Verwarm het geheel al roerend tot het borrelend kookt. Laat de massa nog 4 minuten goed doorkoken. Zet de jampotjes op een plank en vul ze met een juslepel tot aan de rand met hete jam. Sluit de potjes direct en zet ze 5 minuten op de kop. Keer de potjes weer en laat de jam afkoelen. Plak er een etiket en de bereidingsdatum op.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit zelfgemaakte pruimenjam recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Heerlijk recept. Ik gebruik nooit kristalsuiker. Met rietsuiker gaat het ook, of met palmsuiker. En ik gebruik altijd iets van agaragar. Kardemom, vanille of gember maken jams ook heerlijk.
  • Super eenvoudig en goed recept! Heb gewoon 2:1 geleisuiker gebruikt
  • Ik ga van 3 soorten jam maken, zal later de recepten doorgeven.

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /