Zelfgemaakte pruimenjam

Zelfgemaakte pruimenjam

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten (laat de schil zitten). Snijd de pruimen in stukjes en schep ze in een grote pan met een dikke bodem om met de geleisuiker. Verwarm het geheel al roerend tot het borrelend kookt. Laat de massa nog 4 minuten goed doorkoken. Zet de jampotjes op een plank en vul ze met een juslepel tot aan de rand met hete jam. Sluit de potjes direct en zet ze 5 minuten op de kop. Keer de potjes weer en laat de jam afkoelen. Plak er een etiket en de bereidingsdatum op.
Bron: © via oud kookboekje

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit zelfgemaakte pruimenjam recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (26)

Gemiddelde score 9 / 10 in 26 reacties
  • 1 kilo Geleisuiker en 1 kilo Pruimen en een beetje citroensap erdoor. Succes!!
    Jenny gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik heb de pruimen in de pan laten koken en de pitten met de schillen eruit gezeeft. 2 kilo pruimen met 1 kilo geleisuiker. de jam is wel wat dun maar erg goed van smaak. lekker op een toetje!
    Ite gaf dit recept 3/5 sterren
  • Heerlijk recept. Ik gebruik nooit kristalsuiker. Met rietsuiker gaat het ook, of met palmsuiker. En ik gebruik altijd iets van agaragar. Kardemom, vanille of gember maken jams ook heerlijk.
    gaf dit recept 3/5 sterren
  • Ik lees niks over de schil van de pruim, die kan er gewoon bij meegekookt worden?
    Janet gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik heb wat citroensap ook erbij gedaan. De dikte van de jam kun je bepalen door langer te koken. Super
    Roos gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik heb jam gemaakt volgens recept, gisteravond, maar de jam is nog vloeibaar, kan ik ze weer terug doen in de pan en dan nog wat geleisuiker erbij doen en opnieuw verwarmen?
    Gerda van den Adel gaf dit recept 1/5 sterren
  • Makkelijk recept, heerlijke jam. Gelukkig niet zo zoet zoet.
    Joyce gaf dit recept 5/5 sterren
  • Super eenvoudig en goed recept! Heb gewoon 2:1 geleisuiker gebruikt
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hoelang is de jam houdbaar???
    Sasja gaf dit recept 5/5 sterren
  • Wauw wat een super recept. Die andere waren veel te moeilijk. Echt toppie!
    Anne Bartlema gaf dit recept 5/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter