Zelfgemaakte pruimenjam

Zelfgemaakte pruimenjam

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

IngrediëntenBereidingswijze

Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd de pruimen in stukjes en schep ze in een grote pan met een dikke bodem om met de geleisuiker. Verwarm het geheel al roerend tot het borrelend kookt. Laat de massa nog 4 minuten goed doorkoken. Zet de jampotjes op een plank en vul ze met een juslepel tot aan de rand met hete jam. Sluit de potjes direct en zet ze 5 minuten op de kop. Keer de potjes weer en laat de jam afkoelen. Plak er een etiket en de bereidingsdatum op.
Bron: © via oud kookboekje

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit zelfgemaakte pruimenjam recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (16)

 • Wij hebben deze jam gemaakt, super lekker.
  Ans gaf dit recept 4 sterren
 • Wow, wat een heerlijke jam wij hebben al jaren pruimenbomen en eten ze eigenlijk alleen maar nu heb ik er zo veel ik heb de jam nu net klaar en proef wat er in de pan zit heerlijk ga er zeker nog meer maken. Dank voor het heerlijke recept!
  Dominiek gaf dit recept 5 sterren
 • Mijn vriendin kan niet tegen geleisuiker dus maak ik het voor haar met rietsuiker, heb ik ook met de vijgen gedaan en dat werkt perfect.
  Hanneke gaf dit recept 5 sterren
 • Een gemakkelijk en heerlijk recept. Ik heb 1 kilo pruimen gebruikt met 500 gram geleisuiker. En pruimen met een paar appels, samen 1 kilo + 500 gram geleisuiker en 2 zakjes vanillesuiker. Het is even werk, maar dan heb je ook wat. Voor mij pruimen en appels uit eigen tuin, dus een extra leuk werk. Geleisuiker: 2:1, is minder zoet.
  Bloem gaf dit recept 5 sterren
 • Ik heb het met gele pruimen voor het eerst gedaan en het is erg lekker.
  Bezoeker gaf dit recept 5 sterren
 • Ik heb 2 kilo pruimen gebruikt voor de jam. Ik heb naast de kristalsuiker naderhand ook geleipoeder gebruikt omdat de jam te dun was. Eerlijk gezegd was ik niet zo blij met dit recept. Dat had beter gekund.
  Bezoeker gaf dit recept 4 sterren
 • Je hebt ook gelei suiker voor halfzoete jam. 500 gram geleisuiker op 1250 gram vruchten.
  Bezoeker gaf dit recept 5 sterren
 • Heel erg lekker en makkelijk klaar te maken.
  Hilda gaf dit recept 3 sterren
 • Ik ga van 3 soorten jam maken, zal later de recepten doorgeven.
  jiemca gaf dit recept 5 sterren
 • Ik heb 1 kg rode pruimen gebruikt. Na ontpitten bleef 850 gram over. 350 gram Van Gilse “Gelei suiker Speciaal” en een zakje vanillesuiker toegevoegd. Het resultaat was 2,5 jampotje heerlijke halfzoete jam.
  Wim on the road gaf dit recept 4 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter