Scones
- Herkomst United_kingdom
- Categorie Koekjes
- Scones recepten
- Bereiden
- Kookboek van sie-man
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 graden C.
- Zeef het meel, en boven een kom.
- Doe de erbij.
- Klop in een andere kom het en de bij elkaar.
- Giet het eimengsel in de kom met meel.
- Kneed het deeg 10 minuten lang.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke porties.
- Leg de deegjes in een muffin bakvorm (voor 12 muffins).
- Druk het plat.
- Bak de scones ongeveer 10 minuten in de oven totdat de scones lichtbruin van kleur is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Scones41u
-
Recept
Havermout Scones445m
-
Recept
Kaasmarjolein-scones425m
Variaties op Scones
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Scones | 6 | Lunchgerechten |
Engelse scones | 2 | Bijgerechten |
Snelle scones | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 336 kcal | 16% | 1344 kcal |
Vetten | 2 g. | 4% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 49 g. | 19% | 196 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 11 g. | 13% | 44 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |