Sate Babi
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in blokjes, niet te klein.
- Meng in een kom ketjap met sambal, uien, knoflookpoeder, , , , , , en suiker.
- Leg het vlees erbij en schep dit meerdere malen goed door.
- Laat het vlees 45 minuten marineren of nog langer.
- Steek de blokjes vlees aan de satestokjes.
- Roer de olie door in de kom achtergebleven marinade.
- Bestrijk de sate hiermee.
- Rooster de sate 7-9 minuten op de bbq, regelmatig keren en besmeren met de marinade.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté babi415u
-
Recept
Sate Tahu430m
-
Recept
Saté435m
-
Recept
Sate Sapi420m
-
Recept
Babi kuning Panggang (gele varkensvlees van de barbecue)445m
-
Recept
Sate Tusuk Sapi445m
Variaties op Sate Babi
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sate Babi | 4 | Vlees |
Sate Babi (varkensvlees) | 1 | Streekgerechten |
Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Sate Babi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 252 kcal | 12% | 1008 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |