Voeg de maggiepoeder, , kerrie hot, en zwarte peper(0.5 theelepels) aan toe.
Laat het garen. (Zorg dat het gehakt niet te grof is).
Doe in een vijzel de cardamompitten, knoflook(4 tenen), rozemarijn(0.5 dessertlepels) en anijszaad(0.5 theelepels) en stamp dit fijn.
Snijd de uien(4), Spaanse pepers(9), selderij(1 stuk) en dille(1 stuk) in de keukenmachine fijn.
Voeg dit bij het gehakt tot de uien(4) glazig zien.
Vuur uit.
Schuif de massa naar de zijkanten van de wadjan zodat het vocht naar het midden van de pan kan vloeien.
Dep het vocht met keukenpaper op.
Eventueel nog wat bijkruiden.
Maak het deeg als volgt:
Doe de bloem, olie(3 eetlepels) en zout(3.5 theelepels)(1.5 theelepels) in de kom.
Neem warm water(1 stuk) en voeg geleidelijk water(1 stuk) toe totdat je een mooi zacht brooddeeg krijgt.
Verdeel het deeg(1 stuk) in bolletjes zo groot als een pingpongbal.
Rol de bolletjes deeg(1 stuk) uit tot een lapje met een diameter van ca. 10 cm.
Pak een lapje deeg(1 stuk) giet er een scheutje olie(3 eetlepels) over, leg hierop een lapje deeg(1 stuk) en giet er weer olie(3 eetlepels) over, weer een lapje deeg(1 stuk).
Je hebt nu een pakketje van drie lapjes deeg(1 stuk) op elkaar.
Rol dit pakketje deeg(1 stuk) uit op een met bloem bestrooid aanrecht tot een diameter van 25 tot 30 cm.
Snijd deze lap in vieren.
Bak het pakketje lapjes in de droge koekepan.
Het gaat als volgt:
pakketje in de pan, kort bakken tot het net droog aanvoelt maar niet bruin laten worden het moet soepel blijven, omdraaien en het bovenste lapje er voorzichtig aftrekken zo doorgaan tot je drie dunne deeglapjes hebt.
Eigelijk is het alleen even het opdrogen van het deeg(1 stuk).
Doe de lapjes in een plastic zak die weer tussen een theedoek ligt om uitdrogen te voorkomen.
Verwerk zo al het deeg(1 stuk).
Het is een tijdrovend karweitje maar je moeite wordt beloond.
Het vullen van de lapjes.
Maak eerst plakmiddel, een papje van meel met water(1 stuk)
Neem een lapje uit de plastic zak.
Leg de punt naar je toe en de ronde kant van je af.
Pak het deeg(1 stuk) van bovenaf en vouw het naar het midden toe, smeer in het midden over de hele lengte op het gevouwen deel wat bloempap, vouw nu de andere kant erover heen Het ziet er nu uit als een puntzakje, (zorg dat de punten goed dicht zijn ander loopt er bij het frituren olie(3 eetlepels) in).
Doe een eetlepel vulling in het zakje.
De voorkanten een beetje over de vulling stoppen en vervolgens de achterflap over het met bloempap besmeerde zakje leggen.
Het eindresultaat is een driekantig hapje.
Daarna frituren tot ze goudbruin zien.
Heerlijk met knoflooksaus
Ze zijn ook in de vriezer te bewaren, zodat je altijd een snack in huis hebt.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
deeg en tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.