Samusa  (somalische snack)

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Vijzel
  • Pan
  • Wadjan

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in de droge wadjan en rul dit.
  2. Voeg de maggiepoeder, , kerrie hot, en zwarte aan toe.
  3. Laat het garen. (Zorg dat het gehakt niet te grof is).
  4. Doe in een vijzel de cardamompitten, , en en stamp dit fijn.
  5. Snijd de , , en in de keukenmachine fijn.
  6. Voeg dit bij het gehakt tot de glazig zien.
  7. Vuur uit.
  8. Schuif de massa naar de zijkanten van de wadjan zodat het vocht naar het midden van de pan kan vloeien.
  9. Dep het vocht met keukenpaper op.
  10. Eventueel nog wat bijkruiden.
  11. Maak het deeg als volgt:
  12. Doe de bloem, en in de kom.
  13. Neem warm en voeg geleidelijk toe totdat je een mooi zacht brooddeeg krijgt.
  14. Verdeel het in bolletjes zo groot als een pingpongbal.
  15. Rol de bolletjes uit tot een lapje met een diameter van ca. 10 cm.
  16. Pak een lapje giet er een scheutje over, leg hierop een lapje en giet er weer over, weer een lapje .
  17. Je hebt nu een pakketje van drie lapjes op elkaar.
  18. Rol dit pakketje uit op een met bloem bestrooid aanrecht tot een diameter van 25 tot 30 cm.
  19. Snijd deze lap in vieren.
  20. Bak het pakketje lapjes in de droge koekepan.
  21. Het gaat als volgt:
  22. pakketje in de pan, kort bakken tot het net droog aanvoelt maar niet bruin laten worden het moet soepel blijven, omdraaien en het bovenste lapje er voorzichtig aftrekken zo doorgaan tot je drie dunne deeglapjes hebt.
  23. Eigelijk is het alleen even het opdrogen van het .
  24. Doe de lapjes in een plastic zak die weer tussen een theedoek ligt om uitdrogen te voorkomen.
  25. Verwerk zo al het .
  26. Het is een tijdrovend karweitje maar je moeite wordt beloond.
  27. Het vullen van de lapjes.
  28. Maak eerst plakmiddel, een papje van meel met Neem een lapje uit de plastic zak.
  29. Leg de punt naar je toe en de ronde kant van je af.
  30. Pak het van bovenaf en vouw het naar het midden toe, smeer in het midden over de hele lengte op het gevouwen deel wat bloempap, vouw nu de andere kant erover heen Het ziet er nu uit als een puntzakje, (zorg dat de punten goed dicht zijn ander loopt er bij het frituren in).
  31. Doe een eetlepel vulling in het zakje.
  32. De voorkanten een beetje over de vulling stoppen en vervolgens de achterflap over het met bloempap besmeerde zakje leggen.
  33. Het eindresultaat is een driekantig hapje.
  34. Daarna frituren tot ze goudbruin zien.
  35. Heerlijk met knoflooksaus Ze zijn ook in de vriezer te bewaren, zodat je altijd een snack in huis hebt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • deeg en tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
980 kcal
49%3920 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
132 g.
51%528 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Samusa  (somalische snack)