Salade met zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Salades
- Bereiden
- Kookboek van sereen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Kruid de stukken zalm met en .
- Verhit 50 gram in de koekenpan en bak de gaar in 5 a 7 min.
- Was de , de en de botersla en verwijder de worteltjes en de harde steeltjes.
- Maak een dressing van de olie en azijn.
- Schil de dik en snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit.
- Doe dit boven de kom met dressing, zodat het uitlekkend sinaasappelsap daar in druppelt.
- Breng de dressing op smaak met de , en .
- Halveer de en verwijder de pit.
- Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in plakken.
- Besprenkel met .
- Neem de zalm uit de pan en laat enigszins afkoelen.
- Verdeel de vis in grove stukken.
- Meng de slablaadjes met de dressing en verdeel over 4 borden.
- Verdeel hierover de plakken , sinaasappel en stukken zalm.
- Bestrooi met vers gemalen .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Groene salade met avocado en geroosterde kip425m
-
Recept
Salade met makreel, bietjes en mieriksroom420m
-
Recept
Salade met geitenkaas, veldsla en tomaat410m
-
Recept
Lauwwarme salade van stoofpeertjes415m
-
Recept
Salade a la jikke415m
-
Recept
Salade van gerookte kip met sinaasappeldressing420m
Variaties op Salade met zalm
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pastasalade met zalm | 3 | Maaltijdsalades |
Gemengde salade met zalm en komkommer | 1 | Maaltijdsalades |
Pastasalade met zalm en rucola | 1 | Maaltijdsalades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 116 kcal | 5% | 464 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |