Roti

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan
  • Magnetron
  • Koekenpan
  • Pan
  • Mok

Bereidingswijze

  1. Snipper de fijn.
  2. Plet de knoflook en snipper fijn.
  3. Meng in een grote kom de kerrie, , , en knoflook.
  4. Voeg de kip hieraan toe en masseer het mengsel goed in de kip.
  5. Laat minstens 2 uur staan.
  6. Los het op in een mok kokend water.
  7. Haal de kip uit het kruidenmengsel (klop een klein beetje af) en bak in een grote braadpan de kip in een scheutje op middelhoog vuur rondom bruin.
  8. Neem de kip uit de pan en zet apart.
  9. Doe indien nodig nog een scheutje in de pan en fruit hierin het kruidenmengel en de .
  10. Voeg de kip en de bouillon toe.
  11. Voeg kokend water toe als er te weinig vocht in de pan zit.
  12. Laat dit ongeveer anderhalf uur stoven op laag vuur.
  13. Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken.
  14. Was ze en voeg ze toe aan de pan.
  15. Kook de hard, pel ze en leg ze na 2 uur stoven in de pan.
  16. Zet het vuur uit en laat staan tot je het serveert.
  17. Snij de in stukjes van ongeveer 1 cm lang en spoel af in een vergiet.
  18. Bak de in een wok of koekenpan ongeveer 15 minuten (tot het gaar is).
  19. Warm de kip ondertussen op en verwarm de platen in de magnetron.
  20. Leg op ieder bord een plaat met daarop 2 stukken kip, een ei, twee stukken aardappel en een schep .
  21. Gebruik de plaat als bestek.
  22. Serveer met Surinaamse .
25
25
25

Variaties op Roti

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Roti
VariatieAantalGang
Roti Kukus2Taart en gebak
Roti kip2Gevogelte
Roti2Wraps

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal, bouillonblokje, olie
  • sambal en bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje en olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1310 kcal
65%5240 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roti