Rond bruin spelt-tarwe-speltvlokkenbrood met pompoenpitten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng het speltmeel, , 2 el en de speltvlokken in een ruime kom.

    Maak een kuiltje in het midden en strooi de langs de rand van de kom, dus rondom de kuil.
  2. Doe hetzelfde met de .
  3. Snij de boter in kleine stukjes en verdeel dit over het meel.
  4. Giet de of strooi de suiker in de kuil.

    Meng het handwarme met de en giet dit voorzichtig in de kuil.
  5. Meng dit met een beetje meel en de suiker/ en laat 5-10 minuten staan.

    Kneed hierna het deeg op een ingebloemd werkblad in ongeveer 10 minuten tot een soepel zacht deeg.
  6. Als het deeg te plakkerig is eventueel 1 maar maximaal 2 handjes bloem toevoegen.

    Laat het deeg in een met een vochtige doek afgedekte kom 45 minuten rijzen.

    Haal het deeg uit de kom en kneed het kort door.
  7. Vorm er een bol van en doe deze in een goed ingevette, ronde vorm.
  8. Maak de bovenkant vochtig met wat en bestrooi met .

    Laat het in de vorm, weer afgedekt met een doek, nog eens 30 minuten rijzen.

    Verwarm de oven voor op 210C (hetelucht 200C, gasoven stand 4).

    Snij het brood met een scherp mes in een ruitpatroon in.
    Plaats het brood net onder het midden in de oven en bak in 45 minuten gaar.
  9. Het brood is gaar als het rondom hol klinkt als je er op klopt.

    Haal het brood na 5 minuten uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
962 kcal
48%962 kcal
Vetten
21 g.
30%21 g.
Waarvan verzadigd
11 g.
56%11 g.
Waarvan onverzadigd
6 g.
20%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
41%2 g.
Koolhydraten
166 g.
64%166 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
8 mg.
1%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rond bruin spelt-tarwe-speltvlokkenbrood met pompoenpitten