Romige pompoensoep met gefrituurde salie
- Herkomst Italie
- Categorie Maaltijdsoepen
- Pompoensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van daffodil
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Staafmixer
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Schil de pompoen, maak het vruchtvlees schoon en snijd het in stukken.
- Snijd de fijn en fruit ze in wat .
- Voeg de stukken pompoen toe en laat ze even meebakken.
- Blus het af met de witte .
- Giet de erbij, voeg 4 gehakte salieblaadjes, de en de uitgeperste teen toe en breng het op smaak met ruim peper.
- Laat nu alles op zacht vuur ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Doe dit langer dan je denkt dan nodig is, de soep wordt dan heel mooi glad.
- Als de soep iets te dik is, doe er dan nog wat water bij.
- Proef of de soep ondanks de bouillon misschien toch nog wat zout nodig heeft.
- Verhit een klein laagje Robusto in een koekenpan.
- Frituur hierin de 4 overgebleven salieblaadjes ongeveer een minuut (pas op, ze verbranden snel) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Schenk de soep in mooie kommen en garneer elke kom met een blaadje gefrituurde .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 126 kcal | 6% | 504 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |