Rijsttaartjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Claraadrienne
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Neem 4/5 van de en breng dit aan de kook met de rijst op een matig vuur. (regelmatig roeren).
Zodra het begint te koken, vuur minderen en laten pruttelen tot 3/4 van de is geabsorbeerd.
Ondertussen 5 gebakvormpjes (rond gekartelde) insmeren met boter en wat bestuiven met bloem. - Het in de vormpjes leggen (goed aandrukken aan de rand).
Los nu het op in de rest van de (1/5 hadden we apart gehouden).
Doe nu de , de aroma en het mengsel van bij de rijst.
Zet de pan op een zacht vuurtje - blijf roeren tot er binding ontstaat.
Laat wat afkoelen.
Oven voorverwarmen op 175 graden C.
scheiden en het eigeel door het mengsel roeren. - Eiwit stevig opkloppen en daarna door het mengsel spatelen.
Vul de vormpjes en zet in de oven voor ongeveer 25 minuutjes.
Laat afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes
Variaties op Rijsttaartjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rijsttaartjes | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 497 kcal | 24% | 2485 kcal |
Vetten | 29 g. | 41% | 145 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 200 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 18 g. | 20% | 90 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |