Verwijder de schil en de pitten van de en snijd deze in grove stukken.
Fruit de ui(150 gram) aan in de boter(1 eetlepel)(75 gram) zonder te kleuren.
Als de ui(150 gram) glazig is de pompoen(250 gram)(1 kilo) toevoegen en lekker laten smoren op laag vuur met de kerrie(0.5 eetlepels).
Regelmatig omroeren.
De bouillon(1.2 liter) toevoegen en een half uurtje laten pruttelen.
Voeg wat peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk) toe.
Wanneer de pompoen(250 gram)(1 kilo) gaar is het geheel iets af laten koelen en in een mengbeker fijnmalen.
Giet door een zeef, schenk er wat room bij, breng weer aan de kook en check of de smaak lekker is.
Klop wat room op tot yoghurt dikte.
Serveer in een terrine met wat geklopte room (yoghurt dikte) erbij.
Snij voor de puree de schoongemaakte pompoen(250 gram)(1 kilo) in blokjes van 1 cm.
Snij de sereh ragfijn.
Meng dit op een ovenplateau met de olie.
Bestrooi met peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk) en rooster in een oven van 200°C tot de pompoen(250 gram)(1 kilo) zacht is.
Pureer fijn in een keukenmachine met wat verse gember(1 stuk) en schep in een kleine pan.
Doe een klein beetje puree in het midden van het verwarmde, diepe bord en zet daar de eventuele garnalen op.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
Koemelk
boter, bouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
boter, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.