Pompoensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Handmixer

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd in kleine stukjes.
  2. Doe hetzelfde met de rode 's en de prei.
  3. Laat ze ongeveer 5 minuten in een kookpan in 2 eetlepels zachtjes stoven.
  4. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  5. Snijd de in kleine blokjes.
  6. Voeg ze samen met de , de prei en de bij de bouillon.
  7. Laat op een zacht vuurtje koken tot de gaar is, circa 30 minuten.
  8. Pureer met de handmixer.
  9. Voeg er al roerend de rest van de en de aan toe, en naar smaak en verwarm nog even alvorens op te dienen.
25
25
25

Variaties op Pompoensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pompoensoep
VariatieAantalGang
Pompoensoep40Soepen
Pittige pompoensoep5Maaltijdsoepen
Thaise pompoensoep2Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Pompoensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Erg lekkere soep! Heb ervan genoten vanavond. Ik ga hem zeker nog vaker maken.
Mariska 9 november 2013
Heerlijke soep! Mjammie!
Akkie 22 oktober 2013
Fantastisch soepje. Simpel om te maken en erg smakelijk. Dit kon wel eens in het kerstdiner verschijnen.
Patrick 17 oktober 2013
De exotische kruiden waren voor mij de uitdaging om dit recept eens uit te proberen. Dit is echt meegevallen. Ik had wel liever exacte gewichtsaanduiding voor de voorgestelde kruiden dan één of twee t... Lees reactie
Fried Vandommeme 15 september 2013
Echt behoorlijk lekker! Echt iets om van te smullen! Ik wens jullie nog veel plezier met jullie kookkunsten.
Renee van Nuffelen 31 oktober 2012
Heerlijk recept , heb er al veel succes mee gehad...
mieke_de_jaegher 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
51 kcal
2%204 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoensoep