Pizzabodem
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Kneed het deeg met de hand gedurende 15 minuten tot een soepel, homogeen beslag, of met de machine in een kortere tijd.
Bestuif de bal deeg met meel en leg het gedurende 45 minuten afgedekt op een warme plek weg om te rijzen.
Het deeg nogmaals licht kneden, tot een bodem uitrollen en weer gedurende 45 minuten afgedekt op een warme plek laten rijzen.
Daarna de bodem in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 120 graden bakken.
Het resultaat is een voorgebakken pizza bodem, die in een later stadium met ingrediënten afgebakken kan worden.
Je kunt de bodem prima in de vriezer bewaren, is eventueel ook opgerold te bewaren.
Variaties op Pizzabodem
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Basisrecept pizzabodem | 1 | Pastagerechten |
Pizzabodem | 1 | Pastagerechten |
Pizzabodem basisrecept | 1 | Hoofdgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 780 kcal | 39% | 780 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 7 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 150 g. | 57% | 150 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |