Perentaart
- Herkomst Zwitserland
- Categorie Taart en gebak
- Perentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van sabrina
- 5 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 175 graden C.
- Vet een bakvorm van doorsnede 24 in met .
- Klop de eiwitten met een snufje stijf en daarna apart de eierdooiers met de , en citroenaroma tot een schuimige massa.
- Leg de eiwitten op het schuimige dooiermengsel.
- Voeg de afgekoelde toe en spatel de , en nog een snufje er geleidelijk doorheen.
- Giet het deeg in de beboterde bakvorm en leg hierin de geschilde en in vieren gesneden met de bolle kant naar boven.
- Besprenkel de met het sap van de halve en strooi er poeder over.
- Bak de taart op het rooster in het midden van de oven in 60 minuten goudbruin.
Ook lekker om te maken
Variaties op Perentaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Perentaartje | 3 | Taart en gebak |
Perentaart | 2 | Taart en gebak |
Perentaart met vanilleijs | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (5)
Perentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 143 kcal | 7% | 1716 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |