Pepernoten

Ingrediënten

+ -
print

Extra: oven

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Zeef de bloem en meng deze goed in een kom met de suiker, zout, bakpoeder en speculaaskruiden.
  2. Voeg de boter, melk en stroop toe en kneed het mengsel goed door.
    Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C) en vet een bakblik in.
    Vorm van het deeg kleine bolletjes of maak eens pepernootletters (let op:
  3. ze verdubbelen in omvang) en leg ze op het bakblik.
    Bak ze 15-17 minuten en zet dan de oven uit.
  4. Laat de kruidnootjes nog 5 minuten in de oven liggen.
  5. Als ze uit de oven komen, zijn ze nog wat zacht maar ze harden na.

    Copyright www.jannekes.nl
25
25
25

Variaties op Pepernoten

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pepernoten
VariatieAantalGang
Pepernoten9Sinterklaas
Pepernotencake1Sinterklaas
Pepernoten met een theelepel stroop1Sinterklaas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stroop
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pepernoten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke pepernoten! In plaats van bloem en bakpoeder ook zelfrijzend bakmeel te gebruiken. mjammie!
Marrit 14 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
539 kcal
26%2156 kcal
Vetten
31 g.
45%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
90 g.
34%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pepernoten