Penne pasta met gehaktballetjes in een kruidige tomatensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van TessaT
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe een scheutje in een braadpan en bak hierin de en , totdat het glazig is en de zijn geslonken. - Voeg nu de en de toe en roer alles goed door elkaar.
- Laat op een laag vuurtje doorpruttelen met de deksel op de pan.
Klop in een kom het los en voeg hieraan de en het toe. - Kneed dit goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van.
- Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak hierin de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin.
- Schep de gehaktballen uit de koekenpan en doe ze in de braadpan met saus.
- Ze zullen nu in de saus verder gaar stoven en dit heeft als resultaat dat de balletjes heerlijk zacht worden.
Laat dit ongeveer 10 minuten doorsudderen, totdat de gehaktballen gaar zijn. - Voeg dan de pasta toe en schep alles goed om.
- Nog eventjes 5 minuten door laten pruttelen en klaar is je heerlijke pasta.
- Gegarandeerd een succes!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in penne
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 575 kcal | 28% | 2300 kcal |
Vetten | 27 g. | 38% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 50 g. | 19% | 200 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |