Paprikasoep met coquilles

Ingrediënten

+ -
print

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    Laat de ontdooien.
  2. Dit kan versneld worden door de onder stromend koud water te zetten.
  3. Dep daarna de goed af.
    Verwijder de harde stelen van de spinazieblaadjes.
    Pof de hele ’s in 30 min.
  4. in de oven
    Haal de ’s uit de oven, ontvel ze en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  5. Snij de ’s in blokjes.
    Snipper de en het .
  6. Doe 3 eetlepels in de pan en verhit deze.
    Fruit hier de en knoflook in.
    Voeg de bij het ui-knoflook mengsel en blus af met de .
    Laat de azijn verdampen op hoog vuur en voeg de toe.
  7. Breng het geheel aan de kook.
    Zet het vuur laag en voeg de en toe.
    Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie gladde soep.
    Zeef de soep eventueel om hem echt glad te krijgen.
  8. Kook hem nog even in, maar vooral niet binden.
  9. Maak op smaak met en .
    Bestrooi de met en en bak ze om en om in een hete pan met olie.
    Bak het halve gesnipperde in de pan met 4 el .
  10. Voeg hier de aan toe en bak deze kort, omscheppend, nog geen minuut.
    Leg de in 4 soepborden en leg hier bovenop de .
  11. Schenk de soep er omheen.
    Brokkel tenslotte de over de heen.
  12. Besprenkel de soep met enkele druppels .

    Serveer er een glas Cava brut of Champagne brut bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • room, roomboter, geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • coquilles is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
124 kcal
6%496 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paprikasoep met coquilles