Dit kan versneld worden door de onder stromend koud water te zetten.
Dep daarna de goed af.
Verwijder de harde stelen van de spinazieblaadjes.
Pof de hele ’s in 30 min.
in de oven
Haal de ’s uit de oven, ontvel ze en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Snij de ’s in blokjes.
Snipper de en het .
Doe 3 eetlepels in de pan en verhit deze.
Fruit hier de sjalot(1 stuk) en knoflook in.
Voeg de paprika(3) bij het ui-knoflook mengsel en blus af met de balsamicoazijn(2 eetlepels).
Laat de azijn verdampen op hoog vuur en voeg de kippenbouillon(0.5 liter) toe.
Breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg de room(1 deciliter) en roomboter(1 eetlepel) toe.
Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie gladde soep.
Zeef de soep eventueel om hem echt glad te krijgen.
Kook hem nog even in, maar vooral niet binden.
Maak op smaak met peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk).
Bestrooi de coquilles(8) met peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk) en bak ze om en om in een hete pan met olie.
Bak het halve gesnipperde sjalotje(0.5) in de pan met 4 el olijfolie(1 stuk)(1 stuk).
Voeg hier de spinazie(150 gram) aan toe en bak deze kort, omscheppend, nog geen minuut.
Leg de spinazie(150 gram) in 4 soepborden en leg hier bovenop de coquilles(8).
Schenk de soep er omheen.
Brokkel tenslotte de geitenkaas(75 gram) over de coquilles(8) heen.
Besprenkel de soep met enkele druppels olijfolie(1 stuk)(1 stuk).
Serveer er een glas Cava brut of Champagne brut bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en spinazie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
kippenbouillon en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
room, roomboter, geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
coquilles is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.