Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. met basilicum omscheppen.
  2. In keukenmachine vanille met fijn malen.
  3. Van vanillesuiker 100 gram met 100 mililiter water aan de kook brengen en siroop 5 min.
  4. laten doorkoken.
  5. Van laurierblad nerf verwijderen.
  6. Kokend water over blad schenken, onmiddellijk uit water nemen en zeer fijn snijden.
  7. met enkele eetlepel suikersiroop in keukenmachine zo fijn mogelijk pureren, overige siroop erbij schenken.
  8. weken in koud water.
  9. met helft van en rest van aan de kook brengen en in 10 min.
  10. tot helft laten inkoken.
  11. Pan van vuur nemen.
  12. uitknijpen en door room roeren.
  13. Roommengsel in grotere kom met ijskoud water in 15 min.
  14. laten afkoelen tot geheel lobbig wordt.
  15. Rest van lobbig kloppen en met en door mengsel scheppen.
  16. Over vormpjes verdelen en afgedekt in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.
  17. Bereiden:
  18. Puddingvormpjes even in heet water dompelen en panna cotta op bord laten glijden.
  19. Lauriersiroop erover schenken en geheel met garneren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, slagroom, kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
271 kcal
13%1084 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien