Ossenstaartsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. In grote pan in stukken ossenstaart rondom bruin bakken.
  2. toevoegen en ± 2 minuten meebakken. 2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen.
  3. Regelmatig afschuimen.
  4. Ui, wortel en kruiden in pan doen en soep ± 3,5 uur zacht trekken.
  5. Soep zeven en vlees van botten halen.
  6. Op smaak brengen met en peper.
  7. Vlees terug in soep doen.
  8. Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (, , bieslook).
  9. Idee:
  10. Neem als vulling eens paddestoelen.
  11. Hiervoor 200 gram paddestoelen (bv champignons) in dunne schijfjes in 2 eetlepels ± 5 minuten bakken.
  12. Voor het serveren in de soep doen.
25
25
25

Variaties op Ossenstaartsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ossenstaartsoep
VariatieAantalGang
Ossenstaartsoep5Soepen
Ossenstaartsoep van mijn grootmoeder1Soepen
Sop ekor sapi (ossenstaartsoep)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ossenstaartsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke soep, wel veel werk, maar het smaakt er ook naar!
Carla 3 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
804 kcal
40%3216 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
131 g.
50%524 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ossenstaartsoep