Omelet met spinazie
- Herkomst Belgie
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Omelet recepten
- Bereiden
- Kookboek van Nvl
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Meng de gekookte of opgewarmde met een kaas naar keuze voor de smeuïgheid en voeg eventueel voor de smaak nog toe.
Kruid het spinaziemengsel af met , en en voeg een heel klein beetje en citroensap toe.
Bak eventueel het spek of de hamblokjes aan. - Je kan zo ook zo toevoegen bij het spinaziemengsel.
Wanneer je spekblokjes bakt, laat ze even uitlekken op een keukenrolpapiertje.
Klop de los en kruid deze af met en . - Voeg een schuit of toe.
Laat de smelten in een antikleef pan en giet het eimengsel in de pan.
Laat het nu bakken tot de helft (wanneer het bovenste gedeelte nog nat/lopend is).
Smeer nu het spinaziemengsel uit over de helft van de omelet en plooi de omelet dicht.
Laat deze nog een paar minuten bakken.
Ook lekker om te maken
Variaties op Omelet met spinazie
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Omelet met spinazie | 1 | Hartige taarten |
Omelet met spinazie en feta | 1 | Eiergerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spekjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- parmezaanse kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, room, ricotta, parmezaanse kaas, boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, room, parmezaanse kaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1293 kcal | 64% | 1293 kcal |
Vetten | 81 g. | 117% | 81 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 64 g. | 24% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |