Mossel kroketjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Snacks
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- In een pan mosselkookvocht of bouillon tot de helft inkoken.
- In een sauspan de smelten en 30 gram erdoor roeren.
- Nog 2 minuten zachtjes bakken.
- Scheutje voor scheutje bouillon en toevoegen en blijven roeren tot een dikke saus ontstaat.
- Pan van het vuur nemen.
- splitsen en de dooiers met en door de saus roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Mengsel laten afkoelen en in de koelkast door en door koud laten worden.
- In een diep bord de eiwitten loskloppen.
- Steeds 1 lepel van saus scheppen.
- Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket of balletje vormen.
- Kroketjes eerst door wentelen, dan door het eiwit en vervolgens door .
- Frituurolie tot 180 graden C.
- verhitten en de mosselkroketjes met 8 tegelijk in 4 minuten goudbruin frituren.
- Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken.
- Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon en olie
- visbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- visbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- visbouillon, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en olie
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1239 kcal | 61% | 4956 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |