Mokkataart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van BvanDongen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Taartbodem:
Eieren met suiker goed schuimend mixen (maximaal 5 minuten).
Zelfrijzend bakmeel met een lepel voorzichtig door ei/suiker mengsel lepelen.
In beboterde en bebloemde springvorm gieten en 45 minuten afbakken op 170 graden.
Mokka:
Maccona oplossen in weinig kokend water (circa 2 eetlepels water) en goed laten afkoelen (circa 15 minuten).
Blue band en poedersuiker goed door elkaar mixen.
Macconamengsel erdoor mixen.
Custard pudding mengen met een aardig wat koude melk.
Rest melk aan kook brengen (in zo klein mogelijke pan, anders te groot roeroppervlak).
Pan met kokende melk even van het vuur afhalen.
Custard pudding in een snelle giet bijna geheel toevoegen aan kokende melk en zéér goed (over bodem) doorroeren.
Circa 5 minuten laten koken met roeren, te dun (custard toevoegen, en krachtig roeren) of te dik (melk toevoegen).
In laatste minuut suiker toevoegen.
In bak met koud water de custard pudding goed laten afkoelen (goed roeren, opletten dat er geen water bij de custard pudding komt).
Custard pudding in delen door zeef (met kleine pollepel) boven bak zeven en in blue band/poedersuiker/macconamengsel mengen.
Opmaken taart:
Bodem door midden snijden.
Laagje (circa 5 millimeter) mokka tussen (circa helft mengsel). - Kopse kant besmeren met mokka en door bord met nootjes rollen.
Bovenzijde dun laagje mokka, in vorm en in 12 delen snijden.
Bovenzijde met spuitzak versieren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mokkataart41u20m
-
Recept
Mokkataart440m
-
Recept
Wiener mokkataart41u10m
-
Recept
Mokkataart425m
Variaties op Mokkataart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Mokkataart | 5 | Taart en gebak |
Wiener mokkataart | 1 | Taart en gebak |
Stevige chocolade-mokkataart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, poedersuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 357 kcal | 17% | 4284 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 16% | 180 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |