Doe de , de in partjes gesneden ½ , de gesnipperde mintblaadjes en 5 cl sodawater(15) in een groot longdrinkglas en stamp met de muddler totdat de aroma’s en sappen goed vrijkomen en de suiker gedeeltelijk oplost.
Voeg de ijsblokjes(4) toe, giet hierover de rum(5) en vul aan met de rest van het sodawater(15).
Garneer het glas met een schijfje citroen dat je half insnijdt zodat het op de rand van het glas gestoken kan worden.
Steek er de muddler, het rietje en het takje mint(1 takje)(1 takje)(6 blaadjes) bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (12)
Mojito heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 12 recensies RESET
Ja deze mojito heb ik niet lang geleden bij la Bodeguita del medio in Havana gedronken met Rum 3 anos. Zo lekker!. Hemingway was er ook gek op.
Olly 6 maart 2014
Ben reeds jaren na vakantie in Cuba een fervente mojito drinker die we thuis dan ook de hele zomer lang drinken
een puntje wil ik toch even verduidelijken, de "Anjecho Blanco" Havana is niet meer in ... Lees reactie
Werner DC 29 januari 2014
Het kapot stampen van de munt geeft een bittere smaak. Je legt de munt in je hand en kneus het door er met je andere hand een "hakbeweging" op te maken.
Kelly 22 september 2013
6 blaadjes munt. Dat mogen er 20 tot 30 zijn. Niet te gierig zijn!
Leo Gijselings 18 augustus 2013
Liever witte kristalsuiker ,dit geeft een mooiere kleur.
Hilda 28 juli 2013
Het is een goede bereiding.
Matthias 3 juli 2013
Best ever! Ik vergeet alleen altijd om er soda water bij te doen.
Ramon 23 juni 2013
Probeer ook eens ´melon con vino´. Geleerd van een chileen en het is super nice. Snij een rondje uit een galia meloen en haal de pitten eruit. Gooi witte (geen rode) wijn, die het liefst al zo zoet mo... Lees reactie
Luc de Ruiter 22 mei 2013
Ik gebruik parade rum, limoen siroop, een kwart limoen stuk of 5 muntblaadjes en aanvullen met sprite en wat gekrushde ijsblokjes altijd een succes en naar mate de avond volgt word er steeds meer rum ... Lees reactie
25 april 2013
Een glas ontbrak wel bij de ingrediënten waar het is wel lekker!
16 april 2013
Vooral de "getelde" blaadjes munt zijn fantastisch in dit recept. Ik zou zeggen munt naar smaak toepassen, verder natuurlijk de simpelste der simpele cocktails die er zijn.
Yolien 23 juni 2012
Super lekker en fris, ik en mijn gasten vonden het een daverend succes!
6 juli 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.