Maak een zet of rol , doe de met het , bakpoeder(15 gram) en kaneel(1 theelepel) in een kom of mixer met deeghaak, snij de boter en de margarine(125 gram) in kleine blokjes en meng alles door elkaar totdat je een samenhangende textuur krijgt voeg de bloem(500 gram) toe en meng dit zodanig dat je hier een stevige pil kan rollen, leg het deeg(1 stuk) even weg op een koele plaats en maak intussen de amandelspijs(350 gram) aan met ei(1 stuk)(1 stuk) totdat deze spuit baar is, niet te slap!
Zet bakplaten klaar met bakpapier en verwarm de oven voor op 230 graden, rol de helft van het deeg(1 stuk) uit tot een dikte van circa 1 millimeter een steek er 6 cm ronde plakjes uit leg deze op je bakplaten, pak het restdeeg op en zet het door en rol het op nieuw uit om zo het deeg(1 stuk) op te maken, spuit vervolgens op de onder plakjes een dopje spijs, rol nu de ander helft van het deeg(1 stuk) uit voor de bovenplakjes, leg deze op de spijs en druk het lichtjes aan, maak van het ei(1 stuk)(1 stuk) een strijksel en bestrijk hier de bovenplakjes mee, leg er een halve amandel op en strijk het nogmaals met ei(1 stuk)(1 stuk), bak de gevulde koeken vervolgens in je voorverwarmde oven gedurende 10 – 15 mooi goudbruin af, leuk om eens lekker te trakteren, of voor een kinderfeestje.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
Ei
ei, eieren, ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg, roomboter, margarine
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelspijs en amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.