Minestrone alla Luigi
- Herkomst Italie
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Minestrone recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Pel de en hak ze fijn.
- Maak de , de courgettes, de , de , de en de boontjes schoon en snijd ze in stukjes.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de totdat ze glazig is.
- Pers het hierboven uit en bak de in stukjes gesneden aan.
- Voeg dan de , de en de toe en fruit ongeveer 2 min.
- mee.
- Herhaal dit met de en de .
- Smoor iedere groente enkele minuten onder regelmatig roeren.
- Voeg als laatste de geschaafde toe en laat deze 5 min.
- smoren.
- Maak de m.
- bijv.
- bouillonblokjes of gebruik runderfond.
- Voeg de bouillon toe, de ontvelde en in blokjes gesneden , de peterselie, de en de basilicum.
- Doe de , de witte , de prinsessenbonen en de borlottibonen hierbij en laat met de deksel op de pan op een laag vuurtje ca. 2 uur garen.
- Voeg de pasta toe en laat deze mee koken totdat hij gaar is.
- Breng de soep eventueel op smaak met nog wat .
- Als de soep te dik is geworden nog wat toevoegen.
- Dien de soep warm op in diepe borden, strooi er overheen, geef er stokbrood of ciabatta bij en een glas goed gekoelde Italiaanse rosé.
- Minestrone is een maaltijdsoep die van alle mogelijke groenten gemaakt kan worden, afhankelijk van het seizoen en wat voorhanden is.
- De in dit recept gebruikte ingrediënten geven slechts één van de talloze variaties op dit thema.
- Pompoen, knolselderij, spitskool, snijbonen zijn mogelijke alternatieven.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
- vleesbouillon en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vleesbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij en selderij
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 209 kcal | 10% | 836 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |