Mie Goreng
- Herkomst Indonesie
- Categorie Miegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Mie goreng recepten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Er zijn in de handel diverse soorten en kwaliteiten .
- Neem de best verkrijgbare kwaliteit.
- Eiermie is 1 van die goede kwaliteiten.
- gaarkoken in ruim water.
- In eerste instantie maken we het vulsel voor de bami omdat de gekookte zeer vlug gaat plakken wanneer zij gaat afkoelen.
- Ervoor zorgen dat de en het vulsel zo mogelijk gelijktijdig klaar zijn, dan kan men het in zeer korte tijd samenvoegen en plakken voorkomen.
- In tegenstelling tot nasi goreng moeten de bami-ingredienten grof gesneden worden.
- Het vlees in plakjes van anderhalve bij anderhalve centimeter en 2 tot 3 millimeter dik.
- Uien op normale wijze snijden, , en grof snijden (3 cm lang en 1 cm breed).
- Het en beide op dezelfde wijze gesneden, met de kruiden en in de aanbraden.
- Na deze behandeling het vlees en spek er uit scheppen met een schuimspaan, hierna de zo heet mogelijk maken (doch niet laten verbranden) en hierin de groenten op de kortst mogelijke manier halfgaar braden, vlees en spek toevoegen en mengen met de gekookte tot bami.
- Het geheel op smaak brengen met zout, peper, vetsin en .
- Overdoen op een schaal en afgarneren met rolletjes c.q.
- fijngesneden .
- Eventueel kan bij de bami omelet, kroepoek en gebakken ei worden geserveerd.
Ook lekker om te maken
Variaties op Mie Goreng
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Mie Goreng Ajam dan Udang (mie met kip en garnalen) | 1 | Gevogelte |
Mie Goreng Udang (mie met tijger garnalen) | 1 | Vis en schaaldieren |
Bamie goreng in gebakken suiker (gebakken mie) zonder soja | 1 | Miegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 714 kcal | 35% | 2856 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 99 g. | 38% | 396 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |