Het deeg:
Zeef het meel en doe het met de bakpoeder, het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom.
Doe de in kleine stukjes gesneden boter en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine / mixer met deeghaken / met de hand tot een soepel deeg is ontstaan.
Kneed nog even met de hand na.
Als het deeg nog te kleverig is kun je een beetje toevoegen; is het te droog doe dan een beetje erbij.
Verdeel het deeg in 2 bollen.
De ene iets kleiner voor de deksel, de andere iets groter voor de bodem.
Leg het deeg ½ à 1 uur in de koelkast.
Beboter een vlaaivorm.
Leg een vel huishoudfolie op het aanrecht, bestuif dit met wat bloem(300 gram) en rol de grootste van de 2 deegbollen hierop uit met de deegroller.
Rol de deegbol uit tot een ronde lap, iets groter dan de vlaaivorm en til hem voorzichtig op samen met de folie.
Keer het geheel om, zodat de folie nu aan de bovenzijde zit.
Bekleed de bodem en de wanden van de vorm hiermee en verwijder voorzichtig de folie.
Rol de rest van het deeg uit en snijd er ca. 0,6 cm brede repen van.
De vulling:
Bedek de vlaaibodem met een laag vulling (bv.
pulp van abrikozen, kersen, zwarte pruimen, etc.) en leg de deegreepjes daar overheen in een ruitjespatroon met een onderlinge afstand van ca. 1 cm.
Het bakken:
Bak de vlaai in ca. 20 à 25 minuten af bij een temperatuur van 200ºC.
Let op dat de vlaai niet te bruin wordt, want dan moet hij eerder uit de oven.
Controleer indien mogelijk de oventemperatuur met een speciale thermometer.
Bij de meeste ovens wijkt de werkelijke temperatuur namelijk af van de ingestelde temperatuur.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, melk, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.