Lichtpikantezoete chilisaus
- Herkomst Thailand
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
Bereidingswijze
- Zo doet u dat:
- Bereidingswijze 1.
- de pepers wassen, schoonmaken en in lengte halveren.
- Dan afhankelijk van de scherpte de zaadjes en zaadlijsten verwijderen (maakt de saus zachter) of er in laten (maakt de saus scherper). 2.
- pureer alle ingrediënten in een blender, behalve de maizena. 3.
- doe het mengsel in een pan en breng aan de kook op een matig hoog vuur.
- Zet het vuur lager en laat het pruttelen tot het mengsel indikt en de en peper en zacht beginnen te worden, ongeveer 3 minuten. 4.
- meng de maïzena en wat water tot een brij.
- Voeg al roerend de maïzenapap toe, en laat 1 minuut doorkoken.
- De maïzena zal helpen de saus in te dikken waardoor de stukjes peper mooi gaan drijven, anders krijg je een dunne saus met al die kleine stukjes aan de oppervlakte drijvend. 5.
- laat afkoelen volledig voordat u hem in een glazen pot in de koelkast bewaart.
- en en paprika.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chilisaus 3420m
-
Recept
Thaise zoete Chilisaus440m
-
Recept
Thaise Chilisaus415m
-
Recept
Chilisaus 2410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 8 kcal | 0% | 64 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |